FIFA opent onderzoek naar Aurier na bizar juichgebaar

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 11:57

De bizarre manier waarop Serge Aurier afgelopen zaterdag een doelpunt voor Ivoorkust vierde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mali krijgt een staartje. De FIFA is een onderzoek gestart vanwege het 'slachtgebaar' dat de verdediger van Paris Saint-Germain maakte richting het publiek.

download1-51.jpgNadat een verdediger van Mali zijn voorzet in eigen doel had gewerkt, rende Aurier naar de tribune en maakte daar een agressief gebaar met zijn hand over zijn keel. Het filmpje lokte veel reacties uit, waarna de FIFA vandaag liet weten dat er een 'verkennend onderzoek' wordt gestart.

Heldendaad
Opmerkelijk genoeg was de 23-jarige Ivoriaan, die nog geen verklaring heeft gegeven voor zijn opmerkelijke juichgedrag, in een ander opzicht juist de held van de wedstrijd. Toen de Malinees Moussa Doumbia na een stevig duel met Lamine Kone zijn tong dreigde in te slikken, greep Aurier adequaat in.

,,Hij voorkwam dat Moussa stikte", prees de bondscoach van Mali, Alain Giresse, het optreden van Aurier. ,,Ik heb hem na afloop bedankt dat hij zijn hoofd zo koel hield en direct reageerde." ,,Het was een geweldig gebaar. Aurier heeft een goed hart", voegde Doumbia daaraan toe.

Aurier heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een hele waslijst aan incidenten achter zijn naam staan. Hij werd in september zelfs tot twee maanden gevangenisstraf veroordeeld vanwege een ruzie met een politieagent. Daartegen ging hij direct in beroep.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.