Fraser gaat voor drie punten tegen 'volwassen' AZ

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 om 10:43

Waar bij tegenstander AZ verdediger Ron Vlaar juist teruggekeerd is na een blessure, heeft Vitesse voor het uitduel in Alkmaar van zaterdagavond een streep moeten zetten door de naam van Maikel van der Werff.

downloads5.jpg

De centrumverdediger kampt met een knieblessure en mist daardoor niet alelen het treffen tussen de nummers vijf en zes van de Eredivisie, maar nog een stuk meer duels.

"Het is natuurlijk erg vervelend voor Maikel. Hij kwam ongelukkig neer tijdens de training. In eerste instantie dachten we dat het meeviel, hij maakte immers de training nog af. Achteraf bleek echter niets minder waar. Het is een nare situatie voor Maikel", zegt Vitesse-trainer Henk Fraser op de clubwebsite over de geblesseerde verdediger. Hij weet nog niet hoe hij het gemis van Van der Werff gaat opvangen. "Ik heb twee opties. Matt Miazga kan natuurlijk op de plek van Maikel spelen. Of we stellen Kosuke Ota op aan de linkerkant en schuiven Arnold Kruiswijk naar het centrum."

Fraser noemt AZ 'een zeer volwassen ploeg'. "Opbouwend zijn ze sterk, maar ze zijn ook niet vies van een snelle counter met bijvoorbeeld Dos Santos op de flank. Veel ploegen zakken in tegen Vitesse, de mogelijkheid is er dat zij hetzelfde gaan doen", aldus de keuzeheer van Vitesse, die discipline wil zien bij zijn spelers. Dat lukte voor de interlandbreak in ieder geval tegen FC Groningen (2-1 winst na achterstand).

"We moeten nu bewijzen dat we een bepaalde mentaliteit kunnen tonen als de wedstrijd er om vraagt. Natuurlijk willen we graag goed, mooi en attractief voetbal laten zien. We komen alleen niet naar Alkmaar om de mensen daar te vermaken. We komen voor drie punten."

Door de Redactie FC UpDate Foto:  FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.