Heerenveen vervolgt sublieme start in tumultueuze noordelijke derby

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 10:23

FC Groningen heeft zaterdag een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden tegen rivaal sc Heerenveen. De gastheer kreeg twee rode kaarten van Richard Liesveld en stapte met een 0-3 nederlaag van het veld. De eerste rode prent, voor Jason Davidson, was dubieus te noemen. Heerenveen vervolgt dankzij de overwinning de uitstekende seizoensstart en rukt met achttien punten op naar plek drie.

Naamloos-3705-212.pngHoewel vorig seizoen beide onderlinge ontmoetingen in Gronings voordeel werden beslecht, wist Heerenveen al elf derby's op rij minstens één keer te scoren. Ditmaal hadden de Friezen daar slechts een minuut of zes voor nodig. Het team van Jurgen Streppel kwam er razendsnel uit in de tegenaanval en Pelle van Amersfoort kon de bal vanaf de linkerflank terugleggen op Arber Zeneli. De Kosovaar rondde de fraai uitgespeelde aanval af met zijn linkerbeen.

Zeneli heeft daardoor al vijf officiële wedstrijden op rij gescoord voor Heerenveen. Groningen zocht naar de gelijkmaker, maar Sergio Padt voorkwam de 0-2 van zowel Van Amersfoort als Yuki Kobayashi. De opdracht voor de thuisploeg werd even daarna nog een stuk moeilijker. Een vrij onschuldig knietje van Davidson richting Zeneli werd door Liesveld zwaar bestraft met een rode kaart. Het was alweer de zevende rode kaart in de laatste zeven noordelijke derby's; later in de wedstrijd zou dus ook nummer acht volgen.

Met tien man kwam Groningen er nauwelijks meer aan te pas. De elf van Heerenveen controleerden de wedstrijd, maar maakten weinig aanstalten om de marge uit te breiden. Gaandeweg het tweede bedrijf gebeurde dat wat meer: Padt zorgde na een kopbal van Van Amersfoort voor een spectaculaire redding. en Reza Ghoochannejhad miste een uitgelezen kans. Faber bracht Tom van Weert voor verdediger Kasper Larsen, maar de 'alles of niets'-speelstijl liep faliekant mis.

Sam Larsson mocht na een fraaie onderschepping en dito steekpass van Jerry st. Juste ongehinderd op Padt af en bleef koelbloedig. De Groningse gifbeker moest helemaal leeg: Samir Memisevic pakte een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart. Tegen negen man was het voor Heerenveen nog lekkerder voetballen en dat kwam tot uiting in de 0-3 van Ghoochannejhad. Daarbij bleef het in Groningen.

Lees meer op www.voetbalzone.nl  Foto: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.