Cocu: ‘Dit is niet nodig en PSV onwaardig op dit moment’

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 10:34

PSV werd de voorbije twee seizoenen kampioen van Nederland, maar draait dit seizoen niet lekker. Zaterdag incasseerden de Brabanders tegen Heracles Almelo het derde gelijkspel in de competitie en als Feyenoord zondag wél wint, loopt die club uit naar negen punten voorsprong op PSV na negen speelronden. Phillip Cocu baalt daarvan, maar wil niet kijken naar hetgeen de concurrenten nu kunnen doen.

Naamloos2-798-2.pngWe vallen in herhaling en hetgeen waar ik het meest kwaad over ben, is hóe wij die goal tegen krijgen. We hebben nu een tegenstander gehad die één keer naast heeft geschoten en één keer op doel, maar ze krijgen eigenlijk de goal gepresenteerd door ons. Dat knullige verdedigen mag ons niet gebeuren, dat mogen we onszelf aanrekenen. Uiteindelijk blijkt die ene goal genoeg te kunnen zijn voor drie punten”, aldus Cocu in gesprek met de NOS.

De trainer van PSV vindt het frustrerend dat de tegenstanders de spaarzame kansen weten te benutten. “En qua kansen en doelpunten scoren wij een veel te laag percentage. Weer puntverlies thuis, dat is niet nodig en PSV onwaardig op dit moment. Hoe je dit omkeert? Door vertrouwen in elkaar te houden en keihard te knokken, vertrouwen te houden in hoe je afrondt. Dan gaan er fases komen waarin het wél meezit en ze wél vallen.”

Dat de achterstand op Feyenoord zondag kan oplopen tot negen punten is iets waar Cocu op dit moment niet mee bezig wil zijn. “Ik denk dat we onze handen vol hebben aan onszelf. Daar moeten we naar kijken: zelf onze wedstrijden winnen”, vindt de trainer van PSV. Na de midweekse wedstrijd tegen Bayern München krijgt PSV bezoek van Sparta en daarna volgt een bekerwedstrijd, ook tegen Sparta.

Door de Redactie  Voetbalzone.nl  Foto: Voetbalzone

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.