Wouter Bos in beeld voor rvc KNVB

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 14:18

In de zoektocht naar nieuwe commissarissen voor de KNVB valt de naam van Wouter Bos. De oud-vice-premier wordt gezien als mogelijke voorzitter voor het toezichtorgaan. Bos reageerde desgevraagd kort op het vallen van zijn naam. ,,Ach,'' zei hij schouderophalend. ,,Als er iets vrij komt in het voetbal of er iets aan de hand is, is mijn naam ook in het verleden wel eens genoemd.''

Naamloos-3705-289.png

Het formeren van een nieuwe rvc wordt een klus waarop forse druk is komen te staan. De kandidaat-voorzitter die eigenlijk afgelopen donderdag naar voren werd geschoven tijdens een vergadering van de betaald voetbalclubs, oud-ING-topman Jan Hommen, is niet langer beschikbaar nu het bemannen van de rvc in een politiek steekspel is ontaard.

De vergadering in Zeist kende een beschamend verloop, stellen betrokkenen. De eredivisieclubs die eerder zo eendrachtig de zittende rvc van de KNVB naar huis stuurden, bleken zwaar verdeeld over hoe het verder moet. Er zijn clubs die vinden dat de eredivisie het best zelf zittende clubdirecteuren levert om een tijdelijke rvc te bemannen, anderen willen daar niet aan.

Een voorstel om PSV-directeur Toon Gerbrands ook tijdelijk commissaris namens de eredivisiekoepel ECV te maken, genoot steun van ondermeer Feyenoord, maar werd getorpedeerd door ondermeer Ajax. Directeur Jeroen Slop zei tijdens de vergadering te vrezen voor een Brabantse connectie als Gerbrands en Hommen, die eerder commissaris was bij PSV, kunnen gaan beslissen over de aanstelling van Gijs de Jong.

De Jong, geboren Brabander, is de beoogde nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB, maar zit nog in de wachtkamer. Toen achteraf bleek dat er voor de vergadering allerlei vooroverleg was geweest, waarbij Gerbrands en ook Feyenoord-directeur Eric Gudde niet betrokken waren, was de maat voor Gerbrands vol. Hij is nu gestopt als ECV-commissaris. ,,Ik sta ergens voor, voor de topsportgedachte, en heb geen zin in politieke spelletjes.''

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.