Utrecht voelt zich goed, Hyballa wil dominant NEC zien

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 15:11

Door de uitstekende 1-0 zege op FC Groningen in het bekertoernooi is het vertrouwen groot bij FC Utrecht.

Naamloos-3873.png

De ploeg, die het seizoen moeizaam begon maar inmiddels goed bezig is, wil zondag tegen NEC wederom een zege boeken. Coach Peter Hyballa vindt het juist belangrijk dat zijn team het gaat laten zien in een uitduel.

Het gevoel is uitstekend bij Utrecht na de zege op Groningen. "Momenten zoals die van woensdag, moet je koesteren. En gebruiken als motivatie voor de eerstvolgende wedstrijd", vertelt Erik ten Hag op de clubsite."Het zal niet altijd zo soepel gaan, voetballend gezien, als tegen FC Groningen. De basis is en blijft: hoe je verdedigt. Als we dat heel goed doen, kunnen we ontzettend goed voetballen. Zijn we daarin niet consequent, en dan bedoel ik niet 98 of 99 procent, maar 100 procent, dan zijn we heel matig.

De coach beseft dat Utrecht, dat achtste staat, tegen NEC goede zaken kan doen. "Van een goede week kunnen we een heel succesvolle week maken door zondag van NEC te winnen. Alleen dán kunnen we spreken van een succesvolle week. Om dat te realiseren, zullen we opnieuw een ongelooflijke krachtsinspanning moeten leveren tegen NEC; een goede, onaangename tegenstander."

Hyballa wil scoren in uitduel

In thuiswedstrijden presteert NEC dit seizoen prima, buitenshuis heeft de club het lastiger. Zondagmiddag hoopt coach Hyballa op verbetering bij zijn ploeg. "Utrecht is een goed team. Als het we hetzelfde brengen als tegen Vitesse, dan hebben we echter een grote kans om te winnen. Utrecht heeft veel individuele kwaliteiten, maar wij zitten als team in een proces. Het scoren en het kansen creëren moet echter nog beter. We zullen moeten proberen om dominant te spelen op hun helft. Ik verwacht dat het, net als tegen Vitesse, een gelijkopgaande wedstrijd zal zijn. We staan nu twee punten achter op Utrecht en hopen er zondagavond één boven te staan."

Door de Redactie FC UpDate Foto: FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.