ADO ruikt bloed, want AZ worstelt met vorm

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 15:16

Als er een ideaal moment is om AZ te treffen, dan is dat nu. Dat vindt Zeljko Petrovic, de trainer van ADO Den Haag. Beide teams staan zondagmiddag tegenover elkaar en ADO wil profiteren van de mindere fase van de Alkmaarders.

Naamloos-3875.png

AZ wist niet één van de laatste vier competitieduels te winnen. "Ik denk dat dit het ideale moment is om AZ te treffen", zegt Petrovic dan ook op het videokanaal van de club. "AZ moet normaliter met sc Heerenveen en Vitesse vechten om plaats vier, want het is een complete ploeg. Het is eigenlijk een echte 'Europese' tegenstander. Ze spelen iets anders dan wat we gewend zijn in Nederland, maar op dit moment zitten ze in een mindere periode."

AZ nog zonder Vlaar

AZ, dat door de slechte serie nu zesde staat, hoopt in Den Haag de weg naar boven te vinden. "Wij zijn nu aan het worstelen met onze vorm, maar dat geldt ook voor ADO", vindt John van den Brom. "Ik heb ze deze week in het bekertoernooi tegen Telstar zien spelen, en dat hield ook niet over. En dat terwijl ze fantastisch aan het seizoen zijn begonnen.

Maar goed, ADO is net als wij weer een ronde verder. Wij gaan met de goede dingen die ik tegen Emmen gezien heb weer verder. Het is voor ons zaak om houvast te vinden. Daarbij kijken we naar de punten waarmee we vorig jaar - en ook dit seizoen - succesvol zijn geweest."

Van den Brom laat op de clubsite weten dat Ron Vlaar, die kampt met een kuitblessure, dit weekend nog niet in actie zal komen. "ADO komt voor Ron denk ik nog wat te vroeg. We gaan geen risico met hem nemen, want dan blijft hij kwakkelen met zijn kuit."

Door de Redactie FC UpDate Foto: FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.