sc Heerenveen kan Feyenoord pijn doen

Gepubliceerd op 29 oktober 2016 om 10:32

Feyenoord treft zondagmiddag in eigen huis sc Heerenveen. De Friezen zullen zich niet kansloos voelen tegen het ogenschijnlijk ongenaakbare Feyenoord.

Naamloos-3901.pngVoetbalminnend Rotterdam-Zuid verkeert al weken in een roes van euforie. Afgelopen weekend werd er niet gewonnen van Ajax, maar de late, verdiende gelijkmaker zorgde ervoor dat Feyenoord nog altijd fier bovenaan staat. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zit in een fase waarin het zoveel mogelijk moet oogsten. Spelers als Eric Botthegin, Karim El Ahmadi en Terence Kongolo spelen al weken de sterren van de hemel en dus is het zaak om een zo groot mogelijke marge op te bouwen ten opzichte van Ajax en PSV.

Subtopper

De media schrijven al weken dat een Rotterdamse dip alsmaar dichterbij komt, maar tot nu toe blijft die bijzonder lang uit. Zo’n spectaculaire overwinning als de 0-5 tegen FC Groningen hebben we na de seizoensopening niet meer gezien, maar Feyenoord maakt nog altijd een solide indruk. Botthegin werd door velen voorafgaand aan het seizoen al neergezet als een speler die het niveau van een topploeg in Nederland ontbeert, maar de Braziliaan blijft als mede-vervanger van de alsmaar geblesseerde Sven van Beek als een rots in de branding overeind.

Tegen Ajax speelde Karim El Ahmadi één van zijn beste wedstrijden ooit, terwijl ook Terence Kongolo ook na negentig minuten spelen tegen de Amsterdammers nog even de handrem erop gooide en Kasper Dolberg weerhield van een wereldgoal. Het draait bij Feyenoord als nooit tevoren. De ploeg heeft het nu tegen zowel kleine ploegen als tegen als Ajax en PSV laten zien, maar een sterke subtopper als sc Heerenveen heeft het nog niet getroffen.

In die zin wordt het duel tussen Feyenoord en Heerenveen zondagmiddag interessant. De ploeg van coach Jürgen Streppel speelt zonder druk de sterren van de hemel en is inmiddels zelfs PSV gepasseerd op de ranglijst. Met spelers als Jeremiah St. Juste, Sam Larsson en Arber Zeneli heeft de ploeg spelers die Feyenoord vanuit de omschakeling pijn kunnen doen, en ook defensief gezien hun steentje bijdragen. In eigen huis is Feyenoord eigenlijk altijd favoriet, maar Heerenveen is op papier één van de weinigen ploegen die de Rotterdammers pijn kunnen doen.

Buitenspelers

Bij Feyenoord is vooral de kwestie rondom de buitenspelers een interessante. Bilal Başacıkoğlu maakte de afgelopen weken een goede indruk, maar speelde tegen Ajax vervolgens weer een matige wedstrijd. Tot nu toe valt de van Watford overgekomen Steven Berghuis tegen, terwijl Eljero Elia weer terug is van een blessure. Ook blijft Jens Toornstra een sterke indruk maken op de rechterflank.

Van Bronckhorst staat zodoende voor een lastig luxeprobleem, maar het tekent ook de kracht van dit Feyenoord. In vergelijking met Ajax en PSV heeft Feyenoord beperkte financiële middelen. Martin van Geel heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen, zowel vanuit de Feyenoords RVC als de media, maar verdiend hiervoor andermaal een pluim. Feyenoord beschikt over een brede, kwalitatief sterke aanvalslinie, net als een degelijk middenveld en een solide defensie. Of het genoeg is voor een felbegeerd kampioenschap, zal blijken. 

Door de Redactie Goal.com Foto: Goal.com

 

Naamloos-3902.png

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.