Hoofdsponsor Inter kritisch op Chinese eigenaars na ontslag De Boer

Gepubliceerd op 2 november 2016 om 14:33

Fans en sponsoren van Internazionale hebben na het snelle ontslag dinsdag van trainer Frank de Boer hun onvrede geuit over het beleid van de nieuwe Chinese eigenaars.

Naamloos-4012.png

"Zelfs een uitmuntende coach kan geen grootse dingen bereiken zonder een goede clubleiding", reageerde Marco Tronchetti Provera, de baas van Inters hoofdsponsor Pirelli, in Italiaanse media. "Er zijn heel veel fouten gemaakt de afgelopen jaren. Dit is een probleem dat al lang opgelost had moeten zijn."

Internazionale nam dinsdag al na 84 dagen afscheid van de 46-jarige De Boer, die zijn ploeg in veertien wedstrijden zeven keer zag verliezen.

De achttienvoudig kampioen van Italië is sinds juni in handen van de Chinese detailhandelgigant Suning Commerce Group, die voor zo'n 270 miljoen euro een kleine zeventig procent van de aandelen overnam van de Indonesische zakenman Erick Thohir.

Sinds de overname heeft de gevallen topclub uit Milaan met Roberto Mancini en De Boer al twee trainers ontslagen.

De 'Nerazzurri', momenteel twaalfde in de competitie, wonnen in 2010 nog de Champions League onder José Mourinho, maar zijn in de afgelopen seizoenen als vierde, achtste, vijfde, negende en zesde geëindigd in de Serie A.

Berlusconi

"Het winnende recept in voetbal is meestal een gepassioneerde eigenaar die dicht op het team zit, zoals Silvio Berlusconi vroeger bij AC Milan en Andrea Agnelli bij Juventus", zegt Tronchetti Provera.

"De Chinese eigenaars hebben veel gedaan in de zomerse transferperiode, maar ze moeten het vertrouwen geven aan iemand die het Italiaanse voetbal goed kent en hem de volledige controle geven over het team."

Fans van Inter startten vorige week nog een online petitie om hun steun uit te spreken voor De Boer. De supporters waren toen al kritisch op het bestuur en waren dat ook dinsdag na het ontslag van de Nederlandse trainer. Veel fans legden op social media de schuld bij de clubleiding en noemden het wegsturen van De Boer een schande.

Inter staat voorlopig op interim-basis onder leiding van jeugdtrainer Stefano Vecchi, die donderdag op de bank zal zitten bij het Europa League-duel met Southampton.

Door de Redactie NuSport: Foto: ProShots

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.