PSV uitgeschakeld in Champions League na thuisnederlaag tegen Bayern

Gepubliceerd op 2 november 2016 om 14:41

PSV is er dinsdagavond niet in geslaagd voor een stuntje te zorgen in de Champions League. De Eindhovenaren verloren in het Philips Stadion met 2-1 van Bayern München.

Santiago Arias kopte PSV al snel op voorsprong, maar nog voor rust was het weer gelijk door een benutte strafschop van Robert Lewandowski. Ruim een kwartier voor tijd zorgde de Pool ook voor de 1-2 eindstand.

Lewandowski had nog veel vaker kunnen scoren, maar hij raakte twee keer de lat en een keer de paal.

Door de nederlaag staat PSV na vier speelrondes nog altijd op slechts één punt in groep D. De ploeg van trainer Phillip Cocu kan een plek in de achtste finales van de Champions League definitief vergeten.

Rostov

De concurrent in de strijd om plek drie, FK Rostov, ging tot tevredenheid van de Brabanders in de blessuretijd onderuit (2-1) bij Atletico Madrid.

Antoine Griezmann schoot de Spanjaarden op voorsprong in Estadio Vicente Calderon, waarna de Iraniër Sardar Azmoun de Russen verrassend aan het tweede punt in de groepsfase leek te helpen. In de 93e minuut zorgde Griezmann alsnog voor de bevrijdende 2-1 namens de Madrilenen.

De laatste groepswedstrijd tussen PSV en Rostov (6 december) lijkt beslissend te gaan worden om de derde plaats en daarmee een ticket voor de knock-outfase van de Europa League. Eerst speelt PSV op 23 november nog uit tegen Atletico en Rostov thuis tegen Bayern.

Pröpper

In de wetenschap dat PSV minimaal gelijk moest spelen om een kansje te houden op een vervolg in de Champions League begon de ploeg dinsdag energiek aan de wedstrijd tegen Bayern. Het initiatief lag al snel bij PSV, al kwam de thuisploeg na amper vier minuten uit het niets bijna op achterstand.

Aan de andere kant onderscheidde Davy Pröpper zich door Gaston Pereiro, die met Luuk de Jong het spitsenduo vormde, met een hakje te bedienen. Het Philips Stadion veerde op, maar de aanname van de Uruguayaan was niet goed genoeg om Pröppers hoogstandje een succesvol vervolg te geven.

In de tiende minuut was het alsnog raak voor PSV. Bart Ramselaar werd de diepte in gestuurd en zijn voorzet kwam tot bij de koppende Pröpper. Bayern-doelman Manuel Neuer redde fraai, maar had geen antwoord op de rebound van de meegelopen Arias: 1-0. PSV had daarbij het geluk dat de assistent-scheidsrechter niet zag dat de Colombiaan bijna een meter buitenspel stond.

De ploeg van Cocu zwijnde opnieuw toen Lewandowski op de paal kopte en Joshua Kimmich van afstand wild over ramde. Elf minuten voor rust ging het toch mis voor PSV. De Italiaanse arbiter Gianluca Rocchi wees naar de strafschopstip na hands van Andres Guardado, waarna Lewandowski geen fout maakte vanaf elf meter (1-1).

Robben

Bayern bleef ook in de tweede helft de sterkere ploeg in het Philips Stadion. De 'Rekordmeister' zette PSV vast op eigen helft, maar het lukte de Duitsers lange tijd niet om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Pas na ruim een uur wist Bayern weer een opening in de Eindhovense defensie te vinden.

Arjen Robben werd na 64 minuten gewisseld. De Nederlander speelde niet zijn beste wedstrijd, maar ging wel met een staande ovatie van het PSV-publiek naar de kant. Ondertussen hoopte datzelfde PSV-publiek op een punt of misschien wel meer. Een aantal keer kon de thuisploeg counteren en een kopbal van Moreno vloog niet ver over.

Toch was het alleen Bayern dat gezien het spelbeeld aanspraak mocht maken op drie punten en na 73 minuten werd dat beloond. De voorzet van Vidal was op maat en Lewandowski tikte zijn tweede van de avond binnen (1-2).

Door die goal was de wedstrijd meteen zo goed als beslist. PSV kon geen vuist meer maken en kwam niet verder dan een slap schotje van Guardado. Lewandowski had de score in de slotfase zelfs nog kunnen opvoeren, maar hij raakte de lat waardoor een derde Bayern-goal PSV bespaard bleef.