Sportwereld reageert vol ongeloof en met humor op zege Trump

Gepubliceerd op 9 november 2016 om 14:17

Wereldwijd slaat de overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in als een bom. In de sportwereld wordt er geschrokken en vol ongeloof, maar ook met humor gereageerd.

Naamloos2-1040.png

,,Wow!", twitterde Tom Dumoulin bij het wakker worden. ,,Hoe is het mogelijk?" Collega-wielrenner Koen de Kort zat de hele nacht voor de buis. ,,Ik kan niet stoppen met kijken. Gebeurt dit echt?"

Oud-Ajacied Jan Vertonghen reageert met afschuw. ,,Dit is beschamend. Ik zou graag met een Trump-fan spreken om te zien wat er omgaat in het hoofd, maar ik vind ze nergens." ,,Laten we alle idioten op de wereld de macht geven en kijken wat er gebeurt", vult landgenoot Vincent Kompany aan. Beide spelers maken deel uit van de Belgische selectie die het vanavond in de Arena opneemt tegen Oranje.

Tussen de verslagenheid door wordt er ook met humor gereageerd op de verrassende uitslag. Twitteraars laten creativiteit de vrije loop in komische 'memes' met sportmomenten en Trump in de hoofdrol.

Zo vraagt Javi Martinez, speler van Bayern München, zich af of hij zijn droom om in Amerika te voetballen ooit nog in vervulling ziet gaan.

Door de Redactie AD Sportwereld: Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.