Gehavend Oranje speelt gelijk tegen België

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 13:36

Het Nederlands elftal heeft voor de zevende keer op rij niet gewonnen van België. De 126ste Derby der Lage Landen eindigde in Amsterdam in 1-1.

Bondscoach Danny Blind moest door de nodige blessures vooraf al aardig improviseren en ook tijdens het duel zat het niet mee. Stijn Schaars, die voor het eerst in 2,5 jaar weer een interland speelde, viel na een kwartier uit met een kuitblessure, tien minuten later haakte Vincent Janssen af na een botsing met doelman Simon Mignolet en na rust kon Jeremain Lens niet verder vanwege een hamstringblessure.

Janssen was in de openingsfase nog erg actief geweest, maar hij kwam telkens net niet aan afronden toe. De Belgen kwamen er enkele keren razendsnel uit en zagen Dries Mertens net over koppen.

Acht minuten voor rust kwam Oranje op voorsprong. Jan Vertonghen trok Lens in het strafschopgebied onderuit, waarna Davy Klaassen vanaf elf meter trefzeker was.

Debuut Brenet en Ramselaar

In de tweede helft, met debutant Joshua Brenet voor Klaassen, moest Oranje meer terug. België voerde de druk op, al leidde dit lange tijd amper tot mogelijkheden. Oranje probeerde via de counter gevaar te stichten, maar slaagde daar niet in.

In het laatste kwartier regende het ineens kansen. Brenet schoot net naast en aan de andere kant was Romelu Lukaku twee keer dicht bij de 1-1: eerst schoot hij voorlangs en daarna miste hij voor open doel. Even later vond Yannick Carrasco via het lichaam van Joël Veltman wel het net, waarna Maarten Stekelenburg nog de 2-1 van Eden Hazard voorkwam.

In de slotfase mocht ook Bart Ramselaar nog zijn debuut voor Oranje maken.

Door de Redactie NOS: Foto: GETTY