Blessureproblemen stapelen zich op voor Blind

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 13:46

De personele problemen bij het Nederlands elftal worden met het uur groter. Moest bondscoach Danny Blind voor het oefenduel met België al meerdere spelers missen vanwege een blessure, tijdens het duel vielen er nog eens drie spelers uit.

864x486-229.jpg

Zo moest Stijn Schaars, die na lange afwezigheid zijn rentree maakte bij Oranje, al na een kwartier het veld verlaten. De middenvelder van sc Heerenveen leek last te hebben van zijn kuit.

Niet veel later moest Blind ook afscheid nemen van Vincent Janssen. De spits kwam tot twee keer toe in botsing met de Belgische doelman Simon Mignolet en ging naar de kant. De spits van Tottenham liep een hersenschudding op en mist zondag het duel met Luxemburg.

"Hij is van die fase zo'n twintig minuten kwijt'', zei bondscoach Danny Blind. "Met een hoofdblessure moet je voorzichtig zijn.''

In de tweede helft was Jeremain Lens het volgende slachtoffer. In een sprintduel met Christian Kabasele greep hij opeens naar zijn hamstring en kon ook hij niet verder. Ook hij ontbreekt tegen Luxemburg.

Ziekenboeg zat al vol

Oranje moest het al doen zonder de geblesseerden Rick Karsdorp, Davy Pröpper, Terence Kongolo, Quincy Promes, Stefan de Vrij en Daryl Janmaat.

Kevin Strootman is geschorst voor de WK-kwalificatiewedstrijd zondag tegen Luxemburg.

Aanvoerder Arjen Robben meldde zich woensdag pas bij Oranje en deed tegen de Belgen niet mee. Robben hoopt zondag tegen Luxemburg zijn rentree te maken in Oranje, exact een jaar na zijn laatste interland.

Door de Redactie NOS: Foto: ANP/ NOS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.