Sneijder: met nieuwe gezichten kun je niet bouwen

Gepubliceerd op 12 november 2016 om 11:44

Wesley Sneijder schudt tijdens zijn interlandweken de ene na de andere hand van nieuwkomers. Onlangs maakte de captain ook nader kennis met onder anderen Marten de Roon. Dat is misschien wel gezellig, maar niet ideaal.

Naamloos-4060.png

Wesley Sneijder in gesprek met Jeroen Elshoff over de situatie bij Oranje.

"Het is niet niks, er komen steeds weer nieuwe gezichten bij. Zo kun je niet bouwen aan iets", zei de 32-jarige Sneijder in aanloop naar het treffen met Luxemburg.

"Ik heb er ook geen oplossing voor. Misschien wordt het allemaal wat zwaarder en spelen we te veel wedstrijden in een korte periode. We maken dit nu iedere interlandperiode mee en dat is vervelend."

Momenteel zitten er dertien internationals in de lappenmand. In elke linie kampt Oranje wel met een aantal geblesseerden; variërend van de hersenschudding van Vincent Janssen tot de bovenbeenblessure van Jeroen Zoet.

Zelf ondervindt Sneijder op dit moment nergens hinder van en in dat kader werkt het wellicht mee dat zijn club Galatasaray geen Europees voetbal speelt. De Turkse grootmacht kwam de afgelopen vier seizoenen uit in de Champions League, maar met de zesde plaats van vorig seizoen werd er zelfs naast de Europa League gegrepen.

"Ik merk dat ik wat ouder word en dat de herstelperiode wat langer duurt", bekijkt Sneijder het van de positieve kant. "Nu heb ik een dag extra om te herstellen en mijn trainingsschema weer op te pakken richting de volgende wedstrijd."

Ontbreken in Europa

Sneijder die een heel seizoen geen Europees voetbal speelt, dat is even wennen; voor de voetbalfans en voor de international zélf. "Natuurlijk mis je de Champions League, net als dat ik het afgelopen EK heel erg heb gemist", aldus Sneijder, wiens goals bij Oranje gemist worden.

"Ik kom minder in schietposities terecht en mijn enige doelpunt was tegen Zweden. Het geven van assists is meer mijn ding. Ik hoop Arjen (Robben, red.) drie keer diep te sturen en dat de bal er dan drie keer inzit."

Door de Redactie NOS: Foto: NOS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.