Ted (54) werd als kind mishandeld en misbruikt: 'Ik was een lege huls geworden'

Gepubliceerd op 15 november 2016 om 13:56

Ze werd psychisch mishandeld door haar ouders, verwaarloosd en seksueel misbruikt. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niks waard was", zegt de 54-jarige Ted Kloosterboer. "Pas op mijn 36ste realiseerde ik me: het lag niet aan mij."

Naamloos-4098.png

Dag in dag uit kreeg Ted van haar moeder te horen dat ze een ongelukje was. Ze was lelijk, dik en mocht niet lachen op foto's, want dan zouden haar lelijke tanden zichtbaar zijn. Tegelijkertijd werd ze van haar 5de tot haar 8ste verkracht door haar vader. Nooit praatte ze erover met anderen. "Mijn vader zei: als je dit vertelt, wordt iedereen heel boos op jou. Dan gaan we verhuizen en laten we je hier alleen achter." 

"Ik ben een nakomertje", vertelt Ted. "Toen ik werd geboren, was het huwelijk van mijn ouders al heel slecht. Er waren veel spanningen in huis en zowel mijn vader als moeder dronken veel te veel. Op mijn 8ste gingen mijn ouders scheiden. Daar was ik heel blij om, want daardoor hielden de verkrachtingen op."

Verwaarlozing

Wat niet ophield, was de verwaarlozing door haar moeder. "Er was geen aandacht of liefde voor de kinderen", legt Ted uit. "Mijn moeder deed niets anders dan op een stoel in de kamer zitten. Ik en mijn vijf broers en zussen runden het huishouden." Strijken, wassen, boodschappen doen, koken, alles wat normaal gesproken ouders doen, daar draaiden de kinderen voor op. "En nooit was het goed. Als ik aardappels aan het bakken was, kwam mijn moeder achter me staan en zei: als je zus ze bakt, worden ze wel bruin."

Voor de buitenwereld hielden haar ouders de schone schijn op. "Zodra er bezoek was, rende mijn moeder heen en weer door het huis en deed ze alsof ze druk bezig was. Zowel mijn vader als moeder waren voor de buitenwereld heel vrolijke en vriendelijke mensen", vertelt Ted. "En dat waren wij als kinderen ook. Door mijn thuissituatie had ik het gevoel dat ik een verschrikkelijk slecht kind was en ik deed er alles aan om die slechtigheid te verbergen. Daarom lachte ik aan de buitenkant, terwijl ik me van binnen heel anders voelde."

Vernederen

Omdat ze een nakomeling was en haar zussen en broers al op 15/16-jarige leeftijd het huis ontvluchtten, woonde Ted jarenlang alleen met haar moeder. "Een verschrikkelijke tijd." Ook toen ze het huis uitging, bleef Ted haar moeder uit plichtsgevoel opzoeken. Het vernederen ging door en nooit toonde haar moeder ook maar enige belangstelling voor haar. "Ik weet nog dat mijn zus me eens vol verbazing opbelde. 'Wat er nou toch gebeurd is', zei ze. 'Ma vroeg aan me hoe het ging!'"

Op een gegeven moment werd het Ted te veel. "Ik was een lege huls geworden. Ik had geen enkele connectie meer met mijn gevoel. Als iemand een hand op mijn arm legde, voelde ik die hand niet meer. Pas als ik naar mijn arm keek, wist ik dat ik werd aangeraakt. Toen ik een jaar of 26 was, deed ik een zelfmoordpoging." Ted werd opgenomen en tien jaar therapie volgde. In die periode zocht haar moeder haar geen enkele keer op.

Lees het hele artikel op: http://www.rtlnieuws.nl/nederland/ted-54-werd-als-kind-mishandeld-en-misbruikt-ik-was-een-lege-huls-geworden

Door de Redactie  RTL Nieuws: Privéfoto Ted Kloosterboer

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.