Jonk maakt zich zorgen: "Ons werk is door de huidige leiding in de knop gebroken"

Gepubliceerd op 5 december 2015 om 11:50

Het is voor Wim Jonk even wennen, nu hij niet meer werkzaam is bij Ajax. Met het voormalig hoofd jeugdopleidingen werd donderdag een afvloeingsregeling overeengekomen waardoor een arbitragezaak van de baan is. De breuk doet Jonk echter veel pijn.

large_e50a43b9fddefe5b4529a4d691388a52ac63669c-2.jpg"Hoe er met bepaalde mensen is omgegaan, hoort niet bij onze club", verklaart Jonk in gesprek met De Telegraaf. "De verklaring die is uitgegaan, is een verklaring van Ajax. Ik zat vanochtend aan de keukentafel en voelde wel een beetje jeuk. Normaal ben je bezig met de voorbereiding van de trainingen. Dat is nu weggevallen. Ik heb donderdag de trainers van de midden- en de bovenbouw bijgepraat en vandaag (vrijdag, red.) de trainers van de onderbouw. Afscheid nemen, is best pijnlijk."

"Dat mensen mij mijn afwezigheid aanrekenen, vind ik heel kortzichtig. Ik heb het heel lang vol gehouden en heb steeds oplossingen aangedragen. Maar als er niks wordt gedefinieerd en je in discussies blijft terechtkomen over bijzaken, dan houdt het een keer op. Zeker als anderen over jouw spelers en medewerkers kunnen beslissen zonder dat ze de juiste informatie of betrokkenheid hebben. Dan kan je niet meebeslissen, vind ik. Er wordt nu al gezegd: we gaan volgens het gedachtegoed van Johan Cruijff verder, maar dat is onzin. Daar is Johan zelf ook al heel duidelijk in geweest."

Hoe Ajax nu verder moet, is voor Jonk onduidelijk. "Ik ben weg, dus het is verder niet aan mij. Ik ben wel lid van Ajax. De leden zullen wel moeten beslissen hoe de toekomst van Ajax eruit ziet. Johan en ik hebben daar genoeg over gezegd, want als we niet oppassen worden we qua opleiden aan alle kanten ingehaald. Daarom hebben we vier jaar geleden deze weg ook ingeslagen. Nu zie je steeds meer clubs vanuit de opleiding denken en er steeds meer geld in stoppen. Ons werk is door de huidige leiding in de knop gebroken."

© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.