Chaos in aanloop naar Ajax - Feyenoord "Wij gaan hier een zaak van maken"

Gepubliceerd op 13 januari 2016 om 14:52

Het is een chaos in de aanloop naar de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op zondag 7 februari. De kaartverkoop klopt van geen kant en dat leidt tot grote onvrede omder de Amsterdamse supporters.

Chaos in aanloop naar Ajax - Feyenoord Wij gaan hier een zaak van maken

Op Twitter klagen tientallen fans dat het onmogelijk is om kaarten te bestellen. De boosdoener is een nieuw computersysteem, waardoor de verkoop volledig in de soep loopt. Woensdagochtend om tien uur kregen de leden van SVA, de Supportersvereniging Ajax, toegang. "Hoe dat verloopt? Het loopt niet, zeg maar", reageert Erol Erdogan van SV Ajax tegenover Metro.

Onnacceptabel, oordeelt hij. "Ajax moet dit zo snel als het maar kan optimaliseren. Dit systeem waarbij fans een stoel kunnen uitkiezen, net zoals bijvoorbeeld in de bioscoop, wordt ook gebruikt door meerdere clubs in Italië en Duitsland. Het is op zich een mooi systeem als het werkt. In Italië en Duitsland werkt het prima, maar bij Ajax nog duidelijk niet."

Veel Ajax-supporters haken in de loop van de ochtend teleurgesteld af. "Dat kan natuurlijk niet. Kijk, de Arena komt toch wel vol voor de Klassieker, maar Ajax vindt supportersvriendelijkheid ook belangrijk mag ik hopen. Wij gaan hier ook een zaak van maken."

De laatste dagen heerste er al meer onvrede bij de achterban van Ajax. Ajax meldde maandag dat de verkoop om 10.00 uur ging beginnen, maar alleen voor seizoenkaarthouders, iets wat schoot in het verkeerde keelgat. De rest kon immers twee dagen later terecht. Dinsdagavond maakte Ajax bekend dat er nog zo'n 11.000 kaarten in de omloop werden gebracht, omdat uitsupporters niet welkom zijn bij de Klassieker.

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.