"Hij zal straks meer spelers zien die interessanter zijn voor ons dan voor Ajax"

Gepubliceerd op 13 januari 2016 om 15:24

Het vertrek van hoofdscout Henk Veldmate naar Ajax is een gevoelige tik voor FC Groningen, maar Hans Nijland ziet ook voordelen. De algemeen directeur trekt een opvallende conclusie op de nieuwjaarsreceptie van de noorderlingen.

Hij zal straks meer spelers zien die interessanter zijn voor ons dan voor Ajax

Met het vertrek van Veldmate ziet Nijland nieuwe kansen. "Ajax is per 1 februari zijn werkgever maar wij hebben daar nu ook iemand op een belangrijke post zitten met een FC Groningen-gevoel. Hij zal straks meer spelers zien die interessanter zijn voor ons dan voor Ajax. Daar kunnen wij ons voordeel mee doen", zei hij volgens Boerenmacht.

In het verleden deden Groningen en Ajax al vaker zaken met elkaar. Bekende voorbeelden zijn de transfers van Luis Suarez, Bruno Silva, Rasmus Lindgren en meer recent Lorenzo Burnet, Johan Kappelhof, Richairo Zivkovic en Danny Hoesen.

Groningen gaat waarschijnlijk geen vervanger aanstellen voor Veldmate. De club heeft momenteel twee scouts in dienst (Jurrie Koolhof en Patrick Busby) en hun taken worden naar verwachting uitgebreid. Veldmate werkte in totaal dertig jaar voor Groningen. Hij tekende begin januari een contract voor zes jaar bij Ajax en gaat per 1 februari aan de slag.

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.