Fischer betuigt steun aan ploeggenoot: "Dit is de harde zijde van het topvoetbal"

Gepubliceerd op 13 januari 2016 om 15:31

Nicolai Boilesen is allang uit de gratie geraakt bij Ajax. De Deense verdediger legde onlangs een aanbieding voor contractverlenging naast zich neer en heeft dat moeten bekopen met een reserverol bij zowel het eerste als bij Jong Ajax.

Fischer betuigt steun aan ploeggenoot: Dit is de harde zijde van het topvoetbalLandgenoot Viktor Fischer vindt het doodzonde.

"Het is ontzettend jammer dat Nicolai al een tijd niet speelt. Voor hemzelf en voor de club. Nicolai is écht een goede linksback", vertelt Fischer tegen Voetbal International. "Zijn vele blessures hebben hem niet beter gemaakt, maar ik denk dat hij weer terug kan keren op zijn niveau. Het is hoog tijd dat Nicolai nu snel een nieuwe club vindt."

Tóch denkt de aanvaller dat Boilesen weer op zijn oude niveau terug kan komen. "We praten regelmatig over zijn situatie en hij blijft in zichzelf geloven. "Die mentale kracht is een kwaliteit van hem. Ik heb begrip voor de standpunten van zowel Ajax als Nicolai. In dit soort situaties kun je terechtkomen met een aflopend contract. Dit is de harde zijde van het topvoetbal."

Fischer is zeer enthousiast over de talenten die op de deur van het eerste kloppen, maar waarschuwt ze wel alvast. "De eerste periode na het debuut verloopt voor veel talenten relatief makkelijk. Je beseft nog niet hoe hoog de druk is op het podium dat je net hebt betreden. Een debuut is iets heel anders dan een doorbraak. Je bent pas doorgebroken als je door die eerste lastige fase heen bent. Ik scoorde in mijn beginfase tegen PSV en Feyenoord. De consequentie is wel dat mensen hun verwacht

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.