De Boer laat El Ghazi links liggen: "Het is niet zo dat ik niet om hem heen kan"

Gepubliceerd op 17 januari 2016 om 13:31

Ajax gaat zondagmiddag vol voor de drie punten tegen ADO Den Haag. Dat moet echter gebeuren zonder Davy Klaassen, die wordt vervangen door Donny van de Beek.

DeBoerlaatElGhazilinksliggen-2.jpgDaley Sinkgraven is nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en zit op de bank, naast Anwar El Ghazi. Frank de Boer licht zijn keuzes toe.

"Donny kan negentig minuten spelen, Sinkgraven nog niet", legt De Boer de belangrijkste reden voor de keuze voor Van de Beek uit in gesprek met FOX Sports. "Als je dan Sinkgraven opstelt, ben je al verplicht een wissel kwijt. En ik wil altijd kunnen handelen in de wedstrijd. Als je rekening moet houden met dit soort dingen... Dat wil je niet graag als coach. Sinkgraven is nog niet honderd procent. Hij gaat morgen 70-80 minuten met Jong Ajax proberen te spelen."

Wat betreft El Ghazi is De Boer ook duidelijk. "Het gaat goed met zijn fitheid. Hij geeft een goed signaal af op de trainingen. Dat wil ik graag zien. Het kan niet altijd goed zijn, je kan niet altijd in vorm zijn. Dat heb je altijd weleens als speler. Het is nu nog niet zo dat ik niet om hem heen kan, nee", vervolgde De Boer zijn verhaal. En hoe staat het met een nieuwe spits? "Dat kan heel snel gaan, maar is afhankelijk van of spelers vertrekken. Op dit moment is de kans fifty-fifty. Maar het kan ook zijn dat ik met deze groep verder ga, met deze jongens staan we bovenaan. Waarom ook niet aan het einde van het jaar?"

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.