KNVB: 'Bazoer had van het veld mogen stappen'

Gepubliceerd op 18 januari 2016 om 10:18

De KNVB kreeg zondag veel kritiek te verwerken over het niet ingrijpen bij de racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden tijdens ADO Den Haag – Ajax.

Bazoerhadvanhetveldmogenstappen-1.jpgMiddenvelder Richedly Bazoer kreeg het veelvuldig te verduren, toch werd er doorgespeeld. ,,Omdat we bij de KNVB een duidelijke scheiding der machten hebben”, zo legt KNVB-directeur operationele zaken Gijs de Jong uit in de Telegraaf.

'HADDEN BAZOER GESTEUND'
Volgens De Jong hadden de spelers op het veld zelf initiatief mogen nemen, hoewel dit niet in de protocollen staat. ,,We hadden het in dit geval geaccepteerd als Bazoer, Ajax of scheidsrechter Pol van Boekel van het veld was gestapt. Als zij hadden getoond dit niet te pikken, zouden ze niet door de KNVB worden aangepakt, maar juist in alle opzichten zijn gesteund.”

Toch lag de verantwoordelijk bij ADO Den Haag. ,,Ongeveer tien jaar geleden is besloten die beslissing bij de scheidsrechter weg te halen, omdat het vak van arbiter al moeilijk genoeg is. De thuisclub heeft contact met de politie en burgemeester en kan beter beoordelen wat er gebeurt als er – in het geval van ADO Den Haag – in één keer 14.000 man op straat staan.”

ALTIJD BELADEN
Ondanks alle commotie won koploper Ajax zondag met 0-1 – doelpunt Amin Younes – in het Kyocera Stadion de immer beladen uitwedstrijd. De wedstrijden tussen ploegen uit de Hofstad en de hoofdstad staan al jaren bol van de spanningen tussen de fans. Tien jaar geleden bereikte dit zijn dieptepunt, toen er brand gesticht werd in het supportershome van Ajax en er als tegenreactie aanhangers van de Amsterdammers het vijandelijke home binnendrong. In 2006 werd uiteindelijk besloten dat er vijf jaar lang geen uitsupporters mee mochten tijdens onderlinge duels.

Kasper Hermans/ metronieuws.nl/xl/sport/ ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.