Ajax vernederde Feyenoord in aanloop naar CL-finale: "Fantastisch om mee te maken"

Gepubliceerd op 3 februari 2016 om 22:20

Omdat Ajax zich in 1995 voorbereidde op de Champions League-finale mocht reservedoelman Fred Grim enkele dagen daarvoor het doel verdedigen in de Klassieker tegen Feyenoord. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd. Zowel voor Ajax, dat in Rotterdam met 0-5 won, als voor Grim.

large_4eb75c3e0f38bdd5a5df3bed7f41a165284dae4f-1.jpgrainer Louis van Gaal besloot bijna 21 jaar geleden eerste doelman Edwin van der Sar rust te geven en Grim te belonen voor een seizoen trouwe dienst. "Het was voor mij heel bijzonder om die wedstrijd onder de lat te staan", zegt Grim op Ajax.nl. "Het was mijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax. Ik stond gelijk in een volle Kuip. Het was een geweldige ervaring. Echt fantastisch om mee te maken."

Ajax had zich in Rotterdam niet laten afleiden door de naderende Champions League-finale in Wenen. "Soms kan zo’n finale ongewild een beetje de focus weghalen bij de voorafgaande wedstrijd. Maar dat was tegen Feyenoord absoluut niet het geval. Iedereen bleef scherp. Voor enkele wisselspelers was het prachtige kans om zich in zo’n wedstrijd te laten zien. En de jongens die rust kregen, konden zich perfect voorbereiden op de CL-finale in Wenen. Los daarvan is de Klassieker natuurlijk altijd een beladen wedstrijd. Het maakt iets extra’s los bij spelers en supporters. Dat merkte je ook die avond", aldus Grim.

Voor de doelman, die nu Jong Oranje onder zijn hoede heeft, was deze Klassieker meteen zijn mooiste. "Het kwam enerzijds door de periode waarin deze wedstrijd werd gespeeld. Anderzijds blijft zo’n eerste Klassieker toch heel speciaal. Zeker als je met zulke cijfers wint en de nul houdt. Daarom steekt deze editie er voor mij toch echt bovenuit."

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.