Bij Ajax gaat alles mis

Gepubliceerd op 4 februari 2016 om 12:51

Verzoek aan Frank de Boer en andere struisvogels bij Ajax: kunnen jullie alsjeblieft stoppen met roepen dat het zo slecht allemaal niet is?

c556f7c520789538ffc4fcb8cccdfcec-1454493129-1.jpgNatuurlijk zijn er ploegen die het slechter doen. En natuurlijk stonden we de hele tijd gewoon bovenaan. En nee, er is nog niets aan de hand want het is maar één puntje. Maar het is wel slecht!

Ik wil zo graag positief zijn en mijn cluppie onvoorwaardelijk de hemel in prijzen. Maar nu blij zijn met Ajax zou iets hebben van deelname aan de Jostiband.

Lang werden de mankementen vergoelijkt door de stand op de ranglijst. Maar we spelen in een competitie waar je derde kunt staan na vijf keer op rij te verliezen. Waar Heracles en NEC vierde en vijfde staan.

Bovenaan staan is helemaal niet zo’n enorme prestatie. Sterker, met de begroting die wij hebben ben je dat eigenlijk aan je stand verplicht. Alleen PSV kan zich financieel enigszins meten met Ajax. En laat nu net die club bovenaan staan ineens. En nog actief zijn in de Champions League.

Bij Ajax gaat dit seizoen alles mis. Topwedstrijden zijn er niet gewonnen, Europees was het een debacle, op bestuurlijk vlak een zielig zooitje, spelers worden niet beter, de aankopen vallen tegen en het spel is niet bepaald sprankelend.

En nu we zelfs tegen Heracles en Roda JC vier punten en de koppositie verspelen, is het klaar. Klaar met de excuses en het verschuilen. Waarom worden Sinkgraven en Gudelj alleen maar slechter? Waarom worden er nauwelijks kansen gecreëerd? Hoezo is Roda een helft oppermachtig? Roda JC! Promovendus uit de Jupiler League.

Frank de Boer zal niet worden ontslagen. Daarvoor heeft hij te veel krediet. En Overmars heeft als ’aanwinst’ een wisselspeler van Willem II teruggehaald. Samen nemen ze een enorme gok die zomaar eens verkeerd uit zou kunnen pakken. En dat zullen de fans niet pikken.

Supporters morren nu al en blijven weg. En geef ze eens ongelijk. Je kunt zeggen wat je wilt van Ajaxfans. Dat ze verwend zijn en bioscooppubliek, ik ken het allemaal wel. Maar ze bedreigen niet hun eigen spelers en willen gewoon leuk voetbal zien.

En als zondag om kwart over twee Feyenoord voor de zesde keer op rij heeft verloren, ziet hun leven er weer even een stuk beter uit. Want Ajax is hun leven!

Tjerk de Vries/ © Metronieuws.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.