Klaassen keek naar bekerduel Feyenoord: "Handig om te weten"

Gepubliceerd op 6 februari 2016 om 22:21

Davy Klaassen verwacht dat Feyenoord achterin de boel dicht gaat gooien tegen Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft het bekerduel van de Rotterdammers tegen Roda JC gezien en zag dat Giovanni van Bronckhorst vijf man achterin posteerde.

large_5ebf271019572e17fa599193176158c27384279f-1.jpg"Ik heb van de week gekeken naar het bekerduel Roda JC-Feyenoord", zegt Klaassen in gesprek met Het Parool. "Ik was benieuwd hoe Feyenoord voor de dag zou komen na vijf nederlagen op rij en of het elftal zou worden aangepast. Ze speelden inderdaad in een ander systeem, met vijf verdedigers. Handig om te weten. Misschien doen ze dat ook tegen ons."

Klaassen is inmiddels hersteld van een knieblessure. Tegen Roda JC (2-2) maakte de middenvelder zijn rentree. "Vorige week had ik nog erg veel last van mijn knie", vervolgt hij. "Het gewricht is aan de buitenkant geïrriteerd. Tegen Roda JC viel ik een half uurtje in, maar ik zou nu een hele wedstrijd kunnen spelen. Ik heb geen pijn meer."

Klaassen heeft maar weinig met de opkomst van het Chinese voetbal. Clubs halen spelers uit Europa voor hoge transferbedragen weg en bieden die vervolgens absurde salarissen. "Er is daar in elk geval héél veel geld. Er zijn deze maand veel voetballers voor tientallen miljoenen naar Chinese clubs getransfereerd. Het is een voetbalmarkt in opkomst. Ik probeer bij Ajax naar een bepaald niveau toe te groeien om de stap te kunnen maken naar een sterkere, meer aansprekende competitie. Ik voetbal liever in Engeland dan in China. Dus die cursus Chinees laat ik aan me voorbijgaan."

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl (http://www.ajaxprimeur.nl)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.