Van der Hoorn mikt op transfervrij vertrek: 'Een topjaar en dán de volgende stap'

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 09:14

Het contract van verdediger Mike van der Hoorn loopt na de zomer nog één jaar door. Hoewel de stopper op dit moment een basisplaats heeft in Amsterdam, is hij normaliter geen vaste waarde onder trainer Frank de Boer.

large_fe63fb9bab56fcc46cbef9ec9fad058842daf44f-1.jpg

Van der Hoorn (23) dubt daarom over zijn toekomst. Een transfervrij vertrek in 2017 lijkt hem wel wat. 

 "Het zou voor mij het beste zijn als ik nog een jaar vol zou kunnen spelen bij Ajax", laat hij weten in een interview met ELF Voetbal Magazine. "Mocht het anders lopen, dan speel ik het liefst in Engeland of Duitsland. Maar liever eerst een topjaar bij Ajax en dán de volgende stap maken."

"Een heel seizoen voetballen, dat is voor iedere speler het beste", vervolgt Van der Hoorn. "Neem Joël Veltman en Davy Klaassen, of zelfs Riechedly Bazoer. Ze denken en handelen sneller. Ze zien de oplossingen eerder dan de rest. Ze zijn in een relatief korte tijd gewoon heel goede voetballers geworden."

Van der Hoorn, die in 2013 voor enkele miljoenen werd overgenomen van FC Utrecht, speelde deze jaargang tien competitieduels namens Ajax. Vorig seizoen kwam hij in totaal vijftien keer in actie namens de huidig koploper van de Eredivisie. 

http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.