'Wat denkt die Bosz nou: dat hij belangrijker is dan Overmars' aankoop?'

Gepubliceerd op 21 september 2016 om 11:07

Henk Spaan vindt dat het gepromoveerde Sparta Rotterdam dit seizoen een prima indruk maakt.

Naamloos2-633.pngAfgelopen weekend won de formatie van trainer Alex Pastoor (foto) met 2-0 van NEC. De keuzes van de oefenmeester zijn logischer dan die van Ajax-coach Peter Bosz, stelt de columnist in het Parool. 

'Zo onsamenhangend als Ajax voetbalt, zo stabiel is Sparta. Peter Bosz begint verslaggevers te katten, Pastoor glimt. Bij Sparta stond er niemand op een verkeerde plaats. Verhaar speelde rechtsbuiten, kwam soms naar binnen of verhuisde naar links', schrijft Spaan dinsdag.

'Net als Ziyech is Verhaar linksbenig. Als hij naar binnen komt, dendert er een back overheen die Dumfries heet. Hij heeft nog meer pleintjesmoves dan Brenet en een betere voorzet. Verhaar ging naar de linkerkant, Dumfries denderde en gaf voor, Verhaar scoorde met die begaafde linker.'

'Ziyech kan dat ook allemaal, maar mag het niet van Bosz. En wij mogen van Bosz niet zeggen dat Ziyech baalt bij een wissel. Wat denkt die trainer nou: dat hij belangrijker is dan Overmars' aankoop?', vraagt de columnist zich hardop af. 'Ik hoop dat Sparta veel geld krijgt voor Dumfries. Kunnen ze kappen met dat kinderachtige kunstgras.

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.