'KNVB klopt in grote zoektocht naar nieuw RvC-lid aan bij Ajax'

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 13:58

De KNVB is in de zoektocht naar een rol als commissaris bij de voetbalbond en de ECV uitgekomen bij Jeroen Slop. De financieel directeur van Ajax zit volgens De Telegraaf op pole-position om de functie te bekleden samen met voormalig Ajax-baas Arie van Eijden (KNVB) en Hans Nijland (ECV).

download1-74.jpgolgens het Algemeen Dagblad bood PSV-directeur Toon Gerbrands zichzelf aan voor een 'zakenkabinet' om gedurende enkele maanden orde op zaken te stellen bij de KNVB en een nieuwe RvC aan te stellen. Slop stak hier echter een stokje voor. De financiële man van Ajax is bang dat PSV teveel invloed krijgt bij de benoemingen van voormalig PSV-commissaris Jan van Hommen. Gerbrands heeft zich daarna teruggetrokken.

Nu zou Slop samen met Nijland en Van Eijden in beeld zijn voor een rol als commissaris. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf heeft het 'bestuurlijk gevecht' veel weg van een wedstrijdje Ajax - PSV. 'Ajax wint en trekt aan de touwtjes met het bedankje van Gerbrands. Het Ajax-machtsblok bestaat verder uit oud-Ajax-topman Michael van Praag als bondsvoorzitter van de KNVB', schrijft Driessen in de ochtendkrant.

'Dacht iedereen dat de crisis aanleiding was om het bestuur in het Nederlandse topvoetbal te professionaliseren, wordt de klok veertig jaar teruggezet met benoemingen langs clublijnen. Waarbij PSV zichzelf buitenspel heeft gezet', aldus Driessen.

 Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.