Oranje moet laatste strohalm pakken

Gepubliceerd op 10 oktober 2015 om 15:45

Het Nederlands elftal moet vandaag vanaf 18:00 uur de kansen op deelname aan het EK levend houden tijdens een uitwedstrijd tegen Kazachstan. "We moeten winnen'', verwoordde bondscoach Danny Blind de benarde uitgangspositie van Oranje.

Oranje moet laatste strohalm pakken

"En dan maar hopen dat Turkije iets laat liggen in Tsjechië.'' Nederland kwalificeert zich alsnog voor de play-offs van het kwalificatietoernooi voor het EK in Frankrijk als het de komende twee interlands minimaal drie punten goedmaakt op Turkije. Oranje ontvangt dinsdag nog Tsjechië. Turkije treedt dan op als gastheer van IJsland.

Tete debuteert
Kenny Tete debuteert in Oranje tegen Kazachstan. De speler van Ajax is de enige overgebleven rechtsback, na het wegvallen van de geschorste Gregory van der Wiel en geblesseerde Daryl Janmaat.

Blind wilde zijn opstelling verder nog niet prijsgeven maar sloot niet uit dat er meer spelers bij Oranje debuteren. Van de voetballers in de huidige selectie wachten Virgil van Dijk, Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Jeroen Zoet nog op hun eerste interland.

RTL Nieuws / © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.