PVV wint kiezers door vluchtelingenproblemen

Gepubliceerd op 11 oktober 2015 om 20:09

En weer twee zetels erbij. De PVV zou, als er nu verkiezingen waren in Nederland, kunnen rekenen op 35 zetels in de Tweede Kamer.

PVV wint kiezers door vluchtelingenproblemen

Bij de verkiezingen in 2012 kreeg de PVV nog vijftien zetels. Vorige week stond de partij van Wilders op 33 in de peiling van Maurice de Hond. Nu dus weer twee erbij, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. In 2010 stond de partij ook al eens op 35 in de peiling. 

De PVV profiteert vooral van de vluchtelingencrisis in de afgelopen drie maanden, zegt De Hond. In die periode is de partij er 15 zetels op vooruitgegaan. VVD en SP leverden in dezelfde periode elk zes zetels in en het CDA drie.

Geen antwoord politiek leiders
"Los van een radicale groep Nederlands die vindt dat asielzoekers hier niet welkom zijn, zie dat steeds meer mensen zich zorgen maken over de stroom vluchtelingen", zegt politiek commentator Frits Wester. "Tegelijkertijd zie je de politieke leiders in Nederland en in het buitenland niet bij machte zijn om dit probleem daadwerkelijk het hoofd te bieden. Dat vertaalt zich nu in de peilingen."  

Wilders zelf heeft ook gereageerd op de peiling. Op Twitter zegt hij dat Nederland 'schoon genoeg heeft van de asieltsunami'. 

 

RTL Nieuws/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.