Amsterdam mag snorscooter alsnog van fietspad bannen

Gepubliceerd op 17 november 2015 om 15:35

Snorscooters mogen in Amsterdam van het fietspad worden verbannen. Met een helmplicht mag de snorscooter straks de rijweg op. Over een half jaar kan het eindelijk zo ver zijn, meldt Het Parool.

 

Amsterdam krijgt zijn zin en dat heeft bijna drie jaar geduurd. Minister Melanie Schultz van Haegen (verkeer) schrijft aan de Tweede Kamer dat ze de regels gaat veranderen. Als enige stad in Nederland mag Amsterdam de snorscooter verbieden nog langer het fietspad te gebruiken, schrijft Het Parool. 

De minister denkt dat hte gelijktijdig invoeren van een plaatstelijke helmplicht de verbanning van de snorscooter 'op zorgvuldige wijze' mogelijk maakt. Amsterdam moet alleen de nieuwe regels nog invoeren.

Verkeerswethouder Pieter Litjens noemt de maatregel in de Amsterdamse krant 'goed nieuws voor Amsterdam'. De stad moet zeker nog een half jaar wachten, vanwege de lange procedure die het voorstel van de minister nog te gaan heeft in de Tweede Kamer.

In de hoofdstad behoren snorscooters op het fietspad de laatste jaren tot de grootste ergernissen. Er rijden er zo'n dertigduizend van rond.

ad.nl/© ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.