Zware mishandeling vanwege 'relatie' met jong meisje

Gepubliceerd op 17 november 2015 om 15:43

Een 18-jarige Utrechter hield begin dit jaar een zwaar gehavend hoofd over aan een mishandeling door zijn 20-jarige buurtgenoot Amin S. Die was boos omdat de jongen 'iets' zou hebben met zijn 14-jarige zus. Voor de mishandeling hoorde hij gisteren 120 uur werkstraf tegen zich eisen.

Als hij binnen twee jaar weer in de fout gaat, moet hij bovendien drie maanden de cel in. Ook moet nog een paar andere openstaande voorwaardelijke werkstraffen uitvoeren en moet hij zich laten behandelen aan zijn veel te korte lontje.

Amin S. gaf gisteren in de rechtbank wel toe dat hij op 11 maart veel te hard en te vaak op het slachtoffer had ingeslagen. De ongeveer acht klappen bleken goed voor een gebroken oogkas, meerder bloeduitstortingen en een hersenschudding. Ooggetuigen meenden ook gezien te hebben dat Amin zijn slachtotffer tegen het hoofd geschopt had, maar dat ontkende hij en kon ook niet bewezen worden.

Kort lontje
De verdachte vond het wel terecht dat hij de jongen aanpakte voor de vermeende relatie met zijn zus. ,,Vind u dat dat kan dan, een jongen van 18 die iets heeft met een meisje van 14?'', vroeg hij de rechter toen die opperde dat hij te ver was gegaan. Amin S. zei een behandeling voor zijn korte lontje niet nodig te vinden, want hij kan zijn agressie voortaan zelf wel in toom houden. Daar was de aanklager het niet mee eens, die vindt dat S. zich moet laten behandelen in een instelling om zijn agressie te beteugelen. Ook eiste ze een contact- en straatverbod. De rechtbank doet op 1 december uitspraak. 

ad.nl/© ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.