Politiebond wil meer agenten om veiligheid te garanderen

Gepubliceerd op 19 november 2015 om 11:37

De politievakbond ACP vraagt het kabinet om 2000 extra politiemensen. Aanleiding voor het verzoek zijn de aanslagen in Parijs.

Op amper vijf uur rijden van Amsterdam kwamen bij aanslagen 129 mensen om het leven, onder wie vier Franse politiemensen. Een aanslag zoals in Parijs is ook van invloed op het politiewerk in Nederland", zegt ACP-voorzitter Van de Kamp.   

Hij vindt daarom dat de bezuinigingen van een half miljard euro teruggedraaid moeten worden en dat politiemensen met spoed zwaardere wapens moeten krijgen. De Europese aanbestedingsprocedures moeten verdwijnen, vindt de ACP, zodat nieuwe wapens sneller kunnen worden aangeschaft.

"Met alles wat er op de politie afkomt, is er behoefte aan extra capaciteit", zegt de ACP, die pleit voor in ieder geval 1500 extra agenten en 500 extra rechercheurs.

Bezuinigingen

Minister Van der Steur wil dat de politie de komende vijf jaar bezuinigt op opleidingen en meldkamers. Ook moet personeel sneller vertrekken omdat er volgens het ministerie nog altijd te veel agenten in dienst zijn.

De politie voerde dit jaar verscheidene keren actie tegen de bezuinigingen. ACP-voorman Van de Kamp wil niet zeggen of er opnieuw acties volgen als de bezuinigingen doorgaan en er niet meer agenten beschikbaar komen.

http://nos.nl/© ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.