Zeven rechtbanken blijven open voor grote zaken

Gepubliceerd op 30 november 2015 om 16:23

De zeven rechtbanken die met inkrimping werden bedreigd blijven 'volwaardige rechtspraaklocaties'. Eerder leek het erop dat de rechtbanken in Almelo, Assen, Alkmaar, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen alleen nog 'kleine' zaken zouden gaan doen.

rechtbank-rechter-algemeen-anoniem-ANPXTRA-1600_0-2.jpgDoor de inkrimping zouden bij die zeven rechtbanken bezuinigd kunnen worden op voorzieningen als beveiliging, cellenblokken en grote zittingszalen. De plannen stuitten op groot verzet in de zeven plaatsen. Ook rechters, advocaten, officieren van justitie en de politiek waren tegen de inkrimping. 

Advocaten en rechters waren tegen de plannen
Daardoor zouden op die plekken geen dure voorzieningen als beveiliging, cellenblokken en grote zittingszalen moeten worden betaald. De plannen stuitten op groot verzet in de betrokken plaatsen, maar ook bij rechters, advocaten, officieren van justitie en in de politiek. Eerder werd de inkrimping al uitgesteld. 

De Tweede Kamer dwong vorige week af dat de rechtbanken openblijven. De Raad voor deRechtspraak gaat daar nu meer akkoord. 

RTL News / © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.