Veel meer treinen uitgevallen door storingen

Gepubliceerd op 1 december 2015 om 11:12

Vorig jaar zijn in totaal 32.899 treinreizen van NS geschrapt vanwege sein- en wisselstoringen. Dat is bijna de helft meer dan in 2013.

ANP-TREIN-STORING_0_0-1.jpgOp het traject Gouda - Rotterdam was het aantal uitgevallen treinen door storingen het grootst: maar liefst 2501 treinen konden niet rijden, blijkt uit cijfers die de NS aan treinreiziger.nl verstrekte. 

De ellende is vooral toegenomen door storingen aan de infrastructuur. Dat komt volgens de NS door strengere veiligheidsregels voor het spoor. Daardoor worden onderhoudsklussen uitgesteld tot 's nachts. Dan kunnen de treinen overdag doorrijden, maar rijden er al met al minder treinen. 

'Niet nauwkeurig'
Volgens de NS geven de cijfers geen precies beeld, maar zijn ze alleen een indicatie. De cijfers worden in een systeem vastgelegd door de treindienstleiders, die het juist bij stremmingen erg druk hebben, waardoor ze niet altijd nauwkeurig zijn.

Volgens spoorbeheerder ProRail, verantwoordelijk voor het onderhoud van het spoor, vallen treinen niet alleen maar uit door storingen. Bij bijna de helft van de storingen komt de oorzaak van buitenaf, zegt ProRail: een zwaan op het spoor, een spoorloper of suïcides.

Vanmiddag presenteert ProRail zijn eigen zogeheten 'prestatiedashboard', waarin live te volgen is of er storingen zijn en of de treinen op tijd rijden. 

RTL Nieuws/  © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.