Resultaten onderzoek naar dood Dascha (16) bekend

Gepubliceerd op 3 december 2015 om 15:45

De eerste resultaten van het onderzoek naar de dood van de 16-jarige Dascha Graafsma uit het dorp Hollandsche Rading zijn binnen. De resultaten zijn met de familie van het meisje gedeeld, dit heeft de vader van Dascha bevestigd.

media_xll_3445956-1.jpgPatholoog Frank van de Goot heeft uitgebreid sectie verricht op het lichaam van Dascha, nadat ze afgelopen weekeinde omkwam na een aanrijding met een trein in Hilversum. Donderdag volgen ook de resultaten van het toxicologisch onderzoek, dan wordt duidelijk of Dascha onder invloed was van drugs of drank. De uitkomsten worden later naar buiten gebracht.

Hoewel het volgens de politie om een zelfdoding ging, kwam het overlijden van het 16-jarige meisje deze week groot in het nieuws. Met name omdat haar vader, René Graafsma, het niet geloofde dat zijn dochter zelf voor de trein sprong. ,,Vraag het haar vriendinnen, vraag het haar vriendje, vraag het ons. Ze was een blij, gelukkig meisje", vertelde hij eerder. 

Onverklaarbaar
Onder de kop 'de onverklaarbare dood van Dascha Graafsma' vroeg hij op zijn eigen weblog aandacht voor het drama dat zijn familie trof. ,,Als vader wil ik u vragen om alle mogelijke media-aandacht aan het gebeuren te geven. Met de vraag of iemand haar heeft gezien, gesproken, tijd met haar heeft doorgebracht, of alles wat er maar te bedenken is", schreef hij.

Het meisje ging vrijdagavond met drie vriendinnen stappen in Hilversum, in de gelegenheid Let's Get Down. Om twee uur zou ze daar even weggegaan zijn 'om te plassen'. Daarna kwam ze niet meer terug. Ook haar telefoon blijkt onvindbaar. In de periode is het meisje vaak gebeld en zijn er berichten verzonden waar zij niet op reageerde. 

Fysiek onmogelijk
Om kwart voor zes, bijna vier uur later, werd Dascha door een trein aangereden vlakbij station Sportpark Hilversum. ,,Ze had slechts een t-shirt aan, witte gympen en een broek. Fysiek onmogelijk om daarmee zoveel tijd buiten door te brengen'', zegt Graafsma.

Wat is er in de tussentijd gebeurd? Dat is de vraag die de aangeslagen familie en vrienden van het meisje bezighoudt. Na zijn verhaal besloot de politie verder onderzoek te doen naar de dood van het meisje. Daarop bood forensisch patholoog Frank van de Goot aan een uitgebreide sectie uitvoeren op het lichaam van Dascha.

Het is overigens nog niet duidelijk wanneer de uitvaart zal zijn.

ad.nl/ Tosca de Jong Dascha Graafsma © Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.