Nieuw medicijn voor patiënten met Bechterew dankzij AMC

Gepubliceerd op 24 december 2015 om 11:47

Een doorbraak voor zo'n 34.000 mensen die lijden aan de ziekte van Bechterew, een aandoening waarbij de gewrichten ontstoken raken. Dankzij onderzoekers van het AMC komt er een nieuw medicijn op de markt.

ANP-ZIEKENHUIS_0-1.jpgEr bestaan al medicijnen voor de ziekte, maar die werken niet altijd goed. Ze bestrijden wel de pijn en de ontstekingen, maar niet de vergroeiingen. De ziekte van Bechtrew zorgt voor ontstekingen in gewrichten in het bekken en de wervelkolom.

Het AMC heeft een jarenlange studie naar een nieuw medicijn tegen Bechterew gedaan. Daaruit blijkt dat het middel veilig is en de ziekte onder controle kan houden. De resultaten van de studie staan in The New England Journal of Medicine.

Ontstekingen
De ziekte van Bechterew veroorzaakt ontstekingen die pijnlijk zijn en kunnen zorgen dat patiënten in een rolstoel belanden. 1 op de 2000 mensen krijgt ermee te maken. 

Bij het nieuwe medicijn krijgt de patiënt iedere 4 weken een injectie en dat heeft vaak binnen één week effect en blijft tenminste twee jaar werkzaam. Naar schatting moet de patiënt ongeveer elke vier weken een injectie met het nieuwe middel krijgen.

RTL News / © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.