Eindhoven hoeft haatpredikers niet toe te laten

Gepubliceerd op 24 december 2015 om 11:58

Eindhoven mag zeven buitenlandse 'haatpredikers' verbieden om naar de stad te komen. Ze waren uitgenodigd door een islamitische stichting om deze week een conferentie bij te wonen.

ANP-1600_32112759_0-1.jpgBurgemeester Rob van Gijzel had de komst van de mannen gisteren verboden, en de rechter in Den Bosch geeft hem daarin nu gelijk. Van de sprekers is bekend dat ze eerder slechte dingen hebben gezegd over Joden, homo's, ongelovigen en vrouwenrechten. Ze vinden ook dat moslims moeten meedoen aan de gewelddadige jihad.

Tegen jihadisme
Voordat hij gisteren zijn besluit nam, had Van Gijzel gevraagd wat Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), vond van hun komst. Die zegt nu dat hij blij is dat de rechter ook zegt dat de predikers weg moeten blijven. Schoof is vorig jaar begonnen met een speciaal actieprogramma tegen jihadisme.

Stichting Waqf, die de zeven mannen uit Egypte, Syrië, Saoedi-Arabië, Soedan en Koeweit had uitgenodigd, was in april ook al in opspraak gekomen na het uitnodigen van een Saoedische islamitische geestelijk

RTL News / © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.