Jeugd Hoogeveen slaags met asielzoekers: 'Willekeurige bewoners azc belaagd'

Gepubliceerd op 24 december 2015 om 12:07

In Hoogeveen maken bewoners van het asielzoekerscentrum en jongeren uit de Drentse gemeente elkaar het leven zuur. De afgelopen dagen waren er verschillende incidenten, waarbij 'over en weer' klappen zijn gevallen.

vluchtelingenazc16x9_0_0-1.jpgDe politie spreekt van vechtpartijtjes, duw- en trekwerk en scheldpartijen. Vooral bij een supermarkt in het centrum zou de situatie al een paar keer zijn geëscaleerd. Daar werden vluchtelingen bij de uitgang getrakteerd op een pak slaag door gewelddadige jongeren. En andersom misdroegen de asielzoekers zich ook.

Sinds vorige week waren er zeker vijf incidenten en tenminste één gewonde.

Willekeurige bewoners belaagd
Een enkele keer zou er zelfs helemaal geen aanleiding zijn geweest voor een handgemeen tussen beide groepen, zegt burgemeester Loohuis van Hoogeveen tegen RTV Drenthe. Dan kregen asielzoekers er 'zomaar' van langs. Of zoals Loohuis het zelf omschrijft: "Daar zijn gewoon willekeurige bewoners van het azc belaagd door een groep jongeren. We proberen nu in beeld te krijgen wie die jongeren zijn."

Loohuis zegt nog geen compleet beeld te hebben van de situatie in zijn gemeente. "Het is wel zo dat wij er rekening mee houden dat van beide kanten over en weer spanningen zijn ontstaan. Er is niet één groep verantwoordelijk voor alle incidenten."

Asielzoekers verplaatst
Verschillende inwoners van Hoogeveen en bewoners van het azc hebben inmiddels aangifte gedaan, meldt RTV Drenthe. Om de situatie te de-escaleren, is een aantal vluchtelingen verplaatst naar andere asielzoekerscentra.

RTL News / © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.