Belgische militair geschorst na kopen van kerstcadeau

Gepubliceerd op 27 december 2015 om 12:22

Tijdens werktijd even snel een kerstcadeautje scoren? Dat doet een militair uit Brussel niet snel nog een keer.

display-1.jpgDe man is geschorst omdat hij - al dan niet tijdens zijn pauze- een bezoekje bracht aan parfumketen Rituals. Een foto van hem met zijn aankopen werd maandag massaal op social media gedeeld.

Zwaarbewapende, patrouillerende militairen zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Brussel, maar van een beveiliger met een Rituals-tasje kijken de inwoners nog wel op. Lizz Printz (31), een medewerkster van de PvdA in België nam zaterdag een foto van het bijzondere tafereel en zette het beeld op Twitter. De legertop kan er echter niet om lachen.

Defensie tilt zwaar aan de onprofessionele houding van de militair. De man was samen met collega's in de Brusselse binnenstad ingezet tijdens de operatie Homeland van Defensie, waarbij zwaarbewapende militairen in samenwerking met de politie extra patrouilleren op drukke plaatsen wegens de terreurdreiging.

Fratsen
Blijkbaar had hij wel zijn handen vrij om een winkel in te duiken. De soldaat is met onmiddellijke ingang geschorst en er is zelfs een officieel tuchtonderzoek gestart, weet Het Nieuwsblad. Defensie heeft alle militairen duidelijk gemaakt niet van dit soort fratsen uit te halen.

Hoewel veel mensen schande spraken van de 'werkonderbreking', kan de foto ook op veel lof rekenen. 'Moet ook gebeuren! Ze hebben vast ook een vrouw en kinderen' en 'Deze mensen hebben ook een thuisfront. Niets mis mee, niets geks aan' zijn een greep uit de reacties. De originele tweet is inmiddels verwijderd.

© ad.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.