'Kidnappers Breda took the wrong people along'

Gepubliceerd op 31 december 2015 om 14:45

De personen die de 42-jarige Rien en de 18-jarige Gino dinsdag ontvoerden uit een Bredase garage, hebben mogelijk de verkeerden meegenomen. De stiefvader van één van de ontvoerde mannen denkt dat de daders het eigenlijk op de eigenaar van de autogarage hadden gemunt.

,,Mijn stiefzoon lijkt als twee druppels water op zijn oom René, zowel in uiterlijk als in karakter'' zegt Jef Mathijsen, de stiefvader van Rien. René is eigenaar van het bedrijf en bezit veel waardevolle wagens.

Mathijssen sluit door deze treffende gelijkenis niet uit dat de ontvoerders zijn stiefzoon bij vergissing hebben meegenomen en dat ze het eigenlijk op zijn oom René hadden gemunt. ,,Maar waarom ze die dan weer zouden willen pakken, begrijp ik ook helemaal niet. Ik snap het sowieso niet meer. Eerst verlies ik mijn vrouw en nu dit drama. Het is een vreselijk verdrietig jaar voor me."

De man zegt dat zijn stiefzoon niet in de garage in Breda werkt: ,,Maar hij komt daar wel vaak om een praatje te maken met zijn oom René. Hij heeft het erg moeilijk na het overlijden van zijn moeder.''

De politie kan de verklaring van de stiefvader niet bevestigen, maar sluit niet uit dat er daadwerkelijk sprake is van een persoonsverwisseling.

Arrestatieteam
De twee mannen werden dinsdagochtend door een groep onbekende personen ontvoerd vanaf een garage in Breda. De daders arriveerden in een blauwe bus met sirene, en deden zich voor als arrestatieteam die vervolgens het tweetal in de boeien sloeg. Sindsdien zijn ze niet meer gezien.

Woensdagochtend deed de politie een inval in een gebouw in het Brabantse Chaam. Dat deden agenten na het ontvangen van twee tips. De 18-jarige Gino Heeren en de 42-jarige Rien de Koning werden echter niet aangetroffen in het pand.

AD.nl/ © Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.