Jongeman beleeft ijskoud avontuur in Amsterdam

Gepubliceerd op 4 januari 2016 om 14:10

Het had een Indiana Jones-film kunnen zijn. Alleen niet met Harrison Ford in de hoofdrol, maar een feestende jongeman die zaterdag net ietsje te diep in het glaasje had gekeken. Hij viel in het water, ontsnapte uit een politiecel, liep halfnaakt door een ijskoud Amsterdam en belandde uiteindelijk in de cel van de politie.

media_xll_3503810-1.jpg

Politieagenten vonden de jongeman - die overduidelijk stomdronken was - nabij de Haarlemmerweg: zijn pak en zijn lijf waren drijfnat. De aanwezige politie dacht eerst dat het lag aan de regen, maar bij nader inzien bleek de feestvierder in de sloot te zijn gevallen. 

Verplaatst
De man had een mooi excuus voor het vallen in het water. Volgens de avonturier was de brug verplaatst. Hierdoor dacht het slachtoffer dat hij veilig was, maar in feite liep hij zo het water in.

Het was volgens hem noodzaak om de bus te halen, want hij woont zo'n 100 kilometer van Amsterdam, zo schrijft de politie op Facebook. Echt tijd om op te letten had hij dus niet.

De drenkeling bleef eigenwijs en wilde met een taxi naar huis gaan, maar de politie vond het een beter idee om hem eerst te laten controleren door de ambulance. ,,Ik ben toch gewoon topfit?'', zei hij vervolgens, terwijl het water nog steeds van hem afdroop. Toch ging hij mee, en dat was volgens de agenten maar goed ook: zijn lichaamstemperatuur was gedaald tot 34,3 graden celsius. Hij kreeg een nieuwe outfit en via via werd contact gelegd met zijn ouders.

Ontsnapping
Eind goed al goed toch? Nee, de man ontsnapte in zijn zogenaamde drenkelingsoutfit uit het politiebureau en keerde nogmaals terug naar de straten van de hoofdstad. Nog steeds onderkoeld heeft hij een poosje geslenterd door de kou, maar een oplettende taxichauffeur zag de jongen lopen en waarschuwde de politie.

De agenten hebben toen het zekere voor het onzekere genomen en hebben de man ingesloten in de cel. De familie van de jongen heeft hem vervolgens opgehaald. Hij maakt het goed, aldus de agenten.

Christian Born / AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.