Verwarde passagier in KLM-toestel verwondt co-piloot

Gepubliceerd op 5 januari 2016 om 14:33

Aan boord van een KLM-vliegtuig heeft een verwarde passagier zondag een co-piloot licht verwond. De man is overmeesterd door een aantal passagiers en de bemanning. Dat heeft de KLM dinsdag bekendgemaakt. De veiligheid van alle inzittenden is volgens de luchtvaartmaatschappij niet in gevaar geweest.

Het incident gebeurde aan boord van de KL897 op weg naar Peking. De verwarde man had zichzelf al letsel toegebracht in een toiletruimte en wist daarna een van de co-piloten te verwonden. Dat gebeurde in een van de galleys (keukentjes) in de cabine.

Bemanning en enkele andere passagiers wisten de man te overmeesteren. Aan boord van het toestel waren vier piloten dus er was nog genoeg mankracht om het vliegtuig veilig te laten landen in Peking. De co-piloot is in Peking behandeld. Hij is inmiddels weer terug in Nederland en maakt het goed.

Volgens de Telegraaf ging het om een Chinese man, maar de luchtvaartmaatschappij kan dit nog niet bevestigen. 'Het is nog onduidelijk of de verwarde persoon met een steekwapen door de douane is gekomen. Het kan ook zijn dat de passagier het voorwerp uit het vliegtuig heeft gehaald', aldus Robbert Veldhuizen, woordvoerder van KLM. Het is volgens KLM nog onduidelijk met wat voor voorwerp de man zichzelf en de co-piloot heeft verwond. De luchtvaartmaatschappij wil verder niks over de zaak loslaten.

Door: Fokke Obbema / Volkskrant.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.