Politie Keulen meldt 'massa-aanranding' tijdens Oud en Nieuw

Gepubliceerd op 5 januari 2016 om 14:58

De politie van Keulen heeft minstens zestig aangiftes binnengekregen van vrouwen die bij de viering van Oud en Nieuw onzedelijk betast en bestolen werden door een grote groep jongens en mannen. Zeker één vrouw zegt te zijn verkracht. Volgens de vrouwen en ooggetuigen waren de aanvallers van 'Arabische en Noord-Afrikaanse orgine'.

CX8QThnWYAAmtp4-1.jpg

De politie noemde de aanranding op zo'n grote schaal van de vrouwen maandag op een persconferentie 'een compleet nieuwe dimensie van criminaliteit'.

De tientallen vrouwen zeggen te zijn lastig gevallen in de omgeving van het Centraal Station van Keulen, naast de beroemde kathedraal van de stad. Politiechef Wolfgang Albers zei dat het ging om een groep van zo'n duizend mannen.

'Het is onaanvaardbaar dat zulke misdaden worden gepleegd in het midden van de stad', aldus Albers. De politie gaat ervan uit dat er veel meer slachtoffers zijn. Gehoopt wordt dat zij zich alsnog melden en aangifte doen.

Dronken

Bij zeker een kwart van de zestig vrouwen ging het om seksuele misdrijven. 'Het kan niet zo zijn dat bezoekers van Keulen op deze wijze worden aangevallen', zei burgemeester Henriette Reker. 'We kunnen zo'n juridisch vacuüm niet tolereren.'

Tot nu toe is niemand opgepakt. De politie bekijkt beelden van straatcamera's in het gebied. De politiebond BBP zei geschokt te zijn door de massa-aanranding.

De groep jongens en mannen, in leeftijd variërend van 15 tot 35 jaar, gooide op Oudjaarsavond vuurwerk naar voorbijgangers. Daarna werden ze verspreid door de politie. In de uren daarna zouden ze zich hebben vergrepen aan de meisjes en vrouwen. Volgens sommige slachtoffers werden ze omsingeld door twintig tot veertig jongens en mannen. Vele daders waren dronken.

Volkskrant.nl/ © AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.