Jakarta getroffen door reeks terreuraanslagen

Gepubliceerd op 14 januari 2016 om 14:56

Bij verschillende explosies in het centrum van de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn meerdere mensen om het leven gekomen.

 

Jakartagetroffendoorreeksterreuraanslagen2-2.jpgEen politiewoordvoerder zegt dat er 7 doden zijn gevallen, onder wie de vier aanvallers. Een Nederlander raakte volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zwaargewond bij één van de explosies. De NOS had eerder gemeld dat de Nederlander, een VN-medewerker, was omgekomen. 
 
STARBUCKS
De terreuraanslag begon met een aanval op een politiepost midden op straat in het centrum van Jakarta. Na een explosie volgde een schietpartij tussen de terroristen en de politie. De aanslagplegers vluchtten vervolgens de Starbucks binnen, waar een tweede explosie plaatsvond.
 
Na de explosies werden honderden agenten op pad gestuurd om op de daders te jagen. Ook zijn speciale eenheden en het leger ingezet. In verschillend straten van de Javaanse stad staan tanks opgesteld.
 
DOODGESCHOTEN
Volgens de Indonesische politie zijn vier vermoedelijke terroristen doodgeschoten. Er was een vuurgevecht tussen de aanvallers en de politie in een bioscoop die in hetzelfde gebouw zit als een Starbucks café dat was aangevallen. ,,We zullen de situatie snel veilig kunnen verklaren'', aldus de politie.
 
De bomexplosies zijn duidelijk terreuraanslagen, maar vooralsnog zijn er geen indicaties dat militanten van Islamitische Staat (IS) erachter zitten, zei het hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst in Jakarta. President Joko Widodo riep iedereen op kalm te blijven.
 
Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders in Jakarta binnen te blijven, de veiligheidsinstructies van de autoriteiten op te volgen en contact te houden met de ambassade.


Door Jordy Kruse/ © metronieuws.nl/xl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.