's Lands grootste penthouse verkocht aan horeca-tycoon

Gepubliceerd op 18 januari 2016 om 17:08

Het allergrootste penthouse van Nederland, te vinden in project Pontsteiger in Amsterdam-Houthavens, is verkocht aan horeca-tycoon Won Yip. De exacte verkoopprijs is niet bekend, maar marktpartijen schatten de 1.440 vierkante meters op zo'n 16 miljoen euro.

Landsgrootstepenthouseverkochtaanhoreca-tycoon-3.jpgVorig jaar werd het destijds grootste penthouse, het roemruchte 'Madonna penthouse' in Rotterdam, verkocht een Amerikaans stel. Het koppel legde 3,44 miljoen euro neer voor de 750 vierkante meters.

Bekende acteur
Voor het XXL penthouse van Christie's International Real Estate in het Amsterdamse project Pontsteiger was ook nog al wat buitenlandse belangstelling. Leslie de Ruiter, managing partner van Christie's, meldde dat de potentiële kopers vooral uit China, Engeland en Amerika kwamen. ,,Maar in dit geval heeft een Nederlandse koper met een knock-out offer de buitenlandse gegadigden het nakijken gegeven," aldus De Ruiter. ,,Waaronder een - ik noem geen namen - bekende acteur."

De kersverse eigenaar is horecatycoon Won Yip, bekend van Majestic, Players, Europub, café Zwart en binnenkort de Heineken Hoek. In Londen is hij bekend van Sushi Samba en ook in Amerika deed hij de nodige horeca en vastgoedinvesteringen.

'Bigger is better'
,,Ik kom veel in Amerika, daar is het motto al snel 'bigger is better' en dat is inderdaad wel toepasselijk voor dit penthouse", aldus Won Yip. ,,Tijdens de Master of LXRY zag ik de maquette en ik was feitelijk al verkocht, ik moet nog even wennen aan de aankoop en voel me zeer bevoorrecht dat ik het heb kunnen kopen."

Op de vraag hoe hij die 1.440 m2 gaat invullen, antwoordt Yip: ,,Dat gaan mijn vrouw en ik eerst eens rustig bekijken. Je moet natuurlijk wel wat leuks doen met al die ruimte."

Naast het penthouse kocht Yip er ook direct de acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen bij.

AD.nl/ © © Christie's International Real Estate.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.