'Er is een universum waar de tijd achteruit loopt'

Gepubliceerd op 19 januari 2016 om 10:43

Wetenschappers doen relgematig ontdekkingen die je hoofd doen tollen, maar dit is wel een heel bizarre: natuurkundigen denken dat er een parallel universum is waar de tijd niet vooruit, maar achteruit loopt.

Eriseenuniversumwaardetijdachteruitloopt-1.jpgZe hebben een model gemaakt dat moet laten zien hoe de omstandigheden bij de oerknal waren. In dat model worden twee universums gecreëerd: het ene waarin wij leven, en het andere waarin de tijd achteruit loopt.

Het model is nog niet gepubliceerd, maar New Scientist schrijft er al over. Wetenschappers van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology gaan ervan uit dat de oerknal werkt als een 'Januskop', vernoemd naar de Romeinse god Janus die twee gezichten had. Bij de oerknal zweefden een hoop deeltjes precies de andere kant op. Daardoor ontstonden twee universums, waar de tijd in twee richtingen liep. In ons universum loopt de tijd de ene kant op, en in het andere dus precies de andere kant op.

Dat wil dus zeggen dat in ons perspectief de tijd in het andere universum achteruit loopt. Maar vanuit het perspectief van het parallele universum gaat ónze tijd juist achteruit. Wetenschappers discussieren nog of het model inderdaad klopt, want het is nog niet helemaal feilloos.

Wouter van Loon/ © Metronieuws.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.