Vermiste Antoine (12) dood aangetroffen in Maas

Gepubliceerd op 25 januari 2016 om 15:17

Het lichaam van de 12-jarige Antoine, die zaterdag in Tihange werd meegesleurd door een overstroomde beek, is deze voormiddag iets na 11 uur ontdekt in de Maas. Dat is vernomen bij het crisiscentrum.

VermisteAntoine12doodaangetroffeninMaas-1.jpgZaterdagnamiddag rond 16 uur zorgde de dooi ervoor dat plots en onvoorzien de beek L'homme sauvage, nabij de gemeentelijke sportzaal, overstroomde. Een 12-jarig lid van de Patro, de Franstalige tegenhanger van de Chiro, werd meegesleurd door het water. Een leidster die hem meteen te hulp schoot, kwam ook in de riolering terecht. Zij werd ruim anderhalf uur later gewond teruggevonden. Bij haar aankomst in het ziekenhuis verkeerde de jonge vrouw niet in levensgevaar. Volgens haar getuigenis had ze kort voordat ze gered werd nog verbaal contact met de jongen.

De rest van het weekend werd met man en macht naar de jongen gezocht. Deze voormiddag werd zijn lichaam uiteindelijk levenloos aangetroffen. Het werd door een sonarboot gevonden op circa 200 meter stroomafwaarts van de dam in Ampsin.

http://www.hln.be/© Belga

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.