'Dreigingsmelding uit terroristische hoek in Amsterdam'

Gepubliceerd op 28 januari 2016 om 14:59

In Amsterdam was donderdagochtend sprake van een 'dreigingsmelding'.

media_xll_3562012-1.jpgDat zei burgemeester Eberhard van der Laan tegen de gemeenteraad. Op de vraag of het ging om terroristische dreiging, antwoordde Van der Laan dat het 'uit die hoek' kwam.

Naar aanleiding daarvan was er een bijeenkomst tussen de burgemeester, de hoofdcommissaris van politie en de hoofdofficier van justitie, zei een woordvoerder van de gemeente. Inmiddels zijn de maatregelen weer afgeschaald.

De melding van Van der Laan zou te maken hebben met meerdere bommeldingen op scholen in Amsterdam. Politie, justitie en het stadsbestuur kwamen meteen in actie. Er werd rekening gehouden met een serieuze dreiging, maar er is niets gevonden.

Patrouille
De politie was onder meer aanwezig bij de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert en bij het Amsterdams Lyceum. De bommelding op het Amsterdams Lyceum werd telefonisch gedaan door een vooralsnog onbekend persoon. Een aantal agenten heeft een tijdje voor de school gepatrouilleerd.

De dreiging zou in ieder geval niets te maken hebben met de organisatie van het voorzittersschap van de Europese Unie, dat voornamelijk in Amsterdam is.

Source: AD.nl/ © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.