Ex-lid Colruytbende krijgt zes jaar cel voor verkrachting

Gepubliceerd op 2 februari 2016 om 12:56

De 24-jarige Jens Van Eetvelde uit Zelzate is tot zes jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van een 37-jarige Nederlandse. Volgens de rechtbank sloeg hij de vrouw tot ze het bewustzijn verloor, bond hij haar aan haar polsen vast en snoerde hij haar nek dicht met zijn broeksriem.

8368749-1.jpegOp 15 maart vorig jaar stapte de 37-jarige Nederlandse vrouw in de BMW 320 van Van Eetvelde voor een ritje langs de R4. Alleen draaide de plezierrit voor het slachtoffer uit op een nachtmerrie. De vrouw begon al onraad te ruiken toen Van Eetvelde haar smeekbede om haar uit de auto te laten negeerde.

"Hij reed met haar naar een verlaten plaats aan het industrieterrein van Evergem", zo stelde rechter Anthony Van Mol gisteren. "Hij verkrachtte haar en gaf haar slagen, waardoor ze bewusteloos raakte." Terug bij haar positieven ging de gruwel verder. "Hij knevelde haar handen, waarop ze op haar knieën op de achterbank moest zitten. Daar verkrachtte hij haar opnieuw."

Van Eetvelde had zijn lusten blijkbaar nog niet genoeg botgevierd, want hij maakte zijn broeksriem los en snoerde haar keel dicht. "Daarna verplichtte hij haar hem oraal te bevredigen. Na enkele dreigementen liet hij haar totaal ontredderd achter. De vrouw heeft nu te kampen met een posttraumatisch stresssyndroom. Gewoon omdat hij gefrustreerd was door relationele problemen."

De dader heeft zijn verleden ook nog eens tegen. Zo is hij al veroordeeld voor zware geweldsdelicten, toen hij nog lid was van de Colruytbende. Van Eetvelde kreeg zes jaar cel en wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. De auto waarmee hij de feiten pleegde, wordt verbeurd verklaard. Het slachtoffer krijgt 3.500 euro. Omdat hij gisteren zijn kat naar de rechtbank stuurde, vroeg het Openbaar Ministerie zijn onmiddellijke aanhouding. Volgens zijn advocaat moest hij werken, maar in november verdween hij al eens enkele dagen van de aardbol.

Cadeautje

Dat hij zo zwaar veroordeeld wordt, sloeg ook bij zijn moeder in als een bom. "Ik ben compleet over mijn toeren. Ik weet wel dat onze Jens geen cadeautje is, maar hij heeft dit niet gedaan. Ok, ze hebben seks gehad en dat ontkent hij ook niet. Maar ze is vrijwillig in zijn wagen gestapt. Ooit zal de waarheid aan het licht komen, dat garandeer ik u." (JEW)

  HLN/ © Foto JVK

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.