Versiercoach wordt ontslagen op universiteit

Gepubliceerd op 24 februari 2016 om 08:58

De Rijsuniversiteit Groningen heeft gastdocent Ali Mohammed de laan uitgestuurd, omdat hij ook als versiercoach werkt. Een studente zegt door Mohammed lastig te zijn gevallen.

1074080ef3080e7ff5c745d2877ea9d7-1456220781-1.jpgDat meldt de Universiteitskrant. De studente meldde zich afgelopen week bij meerdere media, en stelde dat Mohammed probeerde indruk op haar te maken, en daarmee zijn positie als docent gebruikte. ,,Ik voelde me vooral heel ongemakkelijk en geïntimideerd" aldus de studente.

Mohammed en zijn voormalige werkgever, Versiercoach, stellen in een reactie dat de aantijgingen niet kloppen. Mohammed zou zich op het moment van de klacht niet in Nederland bevinden, en er zijn geen details over de klacht bekend, staat in de reactie te lezen.

Hoe versier je een patiënt

Mohammed gaf onder meer les aan studenten farmacie. Hij gaf een les ,,Hoe versier je een patiënt". Maar volgens de universiteit is dat nooit de officiële titel van het college geweest, maar een ondertitel die Mohammed zelf aan de les gaf.

Gestopt met de cursus

Tot voor kort gaf Mohammed online versiercursussen. Daarin leert hij hoe jongemannen vrouwen in bed kunnen krijgen. Mohammed is inmiddels gestopt met de cursus, zegt hij.

De universiteit vindt dat dit werk niet samengaat met zijn functie als gastdocent. De universiteit zegt een ,,goed gesprek" te hebben gehad met de gastdocent, waarna is besloten geen gebruik meer te maken van zijn diensten. ,,We hebben het in goed overleg besloten. Hij heeft begrip getoond voor het besluit", aldus een woordvoerder.

Source: http://www.metronieuws.nl/ door Wouter van Loon Beeld: still YouTube

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.